Kога ќе го направите првиот скок ќе ви се промени светогледот. Падобранството дава огромна самодоверба, ја принудува вашата свест да ја запознае вашата лична моќ. На крајот на краиштата, ако можете да скокнете од авион со насмевка, можете да направите сè!

Одлична Авантура

Нешто за нас

Како да станеш падобранец

Аероклубот Скопје организира обуки за Падобранци почетници и за Напредни падобранци. Почетничките обуки се организираат два пати годишно. На пролет и на есен. Напредната обука трае низ целата година.

Биди Пилот

Ако сакате да бидете спортски пилот или да направите кариера како професионален пилот во Аероклубот можете да го направите првиот чекор, Дозвола за приватен пилот на авион (PPL - Private Pilot Licence).

Воздухопловно семејство

Нашиот Аероклуб е отворен за сите кои, како и ние, ја делат пасијата за височините, летањето и сонувањето. Членувањето не е само во Клубот туку и во едно „воздухопловно семејство“ која функционира на принципи и вредности како и секое семејство.

Едриличарство

АК Скопје има секција за едриличарство која е посветена на помагање на членовите да учат и да уживаат во едриличарството. Клубот поседува два авиони за влечење и две едрилици. Едниот е двосед LET L-23 Супер Бланик, а другиот е едносед Јастреб Вук-Т.

Падобранство

Добредојдовте во светот на падобранските скокови. Без разлика дали барате возбуда или сакате да станете професионален падобранец, во падобранската секција ќе добиете најдобра и најбезбедна обука по програма креирана со децении и високо обучени инструктори кој ќе ви помогнат вашите соништа да ги претворите во реалност.

Моторно летање

Ако сакате да бидете спортски пилот или да направите кариера како професионален пилот во Аероклубот можете да го направите првиот чекор тоа е Дозвола за приватен пилот на авион (PPL – Private Pilot Licence).

Сведоштва

Што кажаа другите за нас

Жалам што не го направив ова порано, прекрасно е!

Insane experience!! Staff was amazing, everyone is so welcoming and fun! Aff is simply the greatest instructor in history!! Thank you so much for the humour and professionalism!

Well today i treated myself an my partner to jump out of a plane an what an amazing experience it was Callum was my instructor an was absolutely amazing!!