Едриличарство

АК Скопје има секција за едриличарство која е посветена на помагање на членовите да учат и да уживаат во едриличарството. Клубот поседува два авиони за влечење и две едрилици. Едниот е двосед LET L-23 Супер Бланик, а другиот е едносед Јастреб Вук-Т.

Клубот работи во зависност од временските услови и интересот на членовите, секој ден, за време на викендите и повеќето празници, од почетокот на април до ноември.

Задолжен за едриличарството во АК Скопје е Оливер Ивановски. За сите информации слободно контактирајте го него.

Оливер Ивановски

Сакаш да станеш пилот?

Ако сакате да бидете спортски пилот или да направите кариера како професионален пилот во Аероклубот дојдете на нашиот аеродром или испратете ни порака.