АК Скопје има секција за едриличарство која е посветена на помагање на членовите да учат и да уживаат во едриличарството. Клубот поседува два авиони за влечење и две едрилици. Едниот е двосед LET L-23 Супер Бланик, а другиот е едносед Јастреб Вук-Т.

Клубот работи во зависност од временските услови и интересот на членовите, секој ден, за време на викендите и повеќето празници, од почетокот на април до ноември.

Задолжен за едриличарството во АК Скопје е Оливер Ивановски. За сите информации слободно контактирајте го него. 

Ако сакате да станете член на Аероклубот првиот чекор е тука

Оваа веб-страна беше креирана и одржувана со финансиска поддршка на Европската унија. За содржината на оваа веб-страна единствено е одговорно АК Скопје и таа не мора да ги одразува ставовите на Европската унија.

Airflow