За нас

За нас декември 22, 2019 АК Скопје
Основни податоци за АК Скопје Аероклубот Скопје е формиран далечната 1923 година. Од моментот на формирање до денешен ден е посветен на развивање и популаризација на воздухопловните спортови во Македонија. Низ годините го менува името од „Наши крила“ во „Аероклкуб Скопје“, па во чест на рускиот космонаут преименуван е во „Јуриј Гагарин“ и во деведесеттите ...